Ruud Sleper (fotograaf)

SPORTSBALMCROSS 2006
Om het kampioenschap van de gemeente Epe

Mathijs Wagenaar wederom Sportsbalmcross kampioen.

Mathijs Wagenaar heeft wederom de strijd in de SPORTSBALMCROSS beheerst en mag zich wederom een jaar kampioen van de gemeente Epe noemen. Voor Mathijs was dit alweer de zesde overwinning op rij.
De 16e editie van deze wedstrijd werd zaterdag 9 december onder bijzonder goede omstandigheden verreden.
En de kou werd verzacht door het naastgelegen Golden Tulip Hotel die voor alle deelnemers en toeschouwers warme chocomelk, met krentenbrood beschikbaar had gesteld. De publieke belangstelling was ook zeer goed te noemen.

Wedstrijd.
Om 13.30 uur vertrokken 3 jeugdrenners, 1 dame en 20 senioren voor hun strijd voor de titel cross kampioen van de gemeente Epe.
Omdat de belangstelling van de jeugd al enkele jaren terugloopt had de organisatie besloten tot een gezamenlijke start van alle categorieën.
De jeugd mocht 20 minuten + 1 ronde over het selectieve parcours racen en de senioren en dame 45 minuten +1 ronde.
De 14 jarige Wouter Rorije liet vanaf de start zien dat hij de wisselbokaal dit jaar mee naar huis zou nemen. Rick Wagenaar reed gelijkmatig naar een tweede plaats en de 11 jarige Wouter Bijsterbosch liet zien al over behoorlijk wat talent te beschikken en werd keurig derde.

Bij de senioren kon Mathijs het rustig aan doen, normaal strijdend tegen mannen als Bart Brentjens was dit voor hem een trainingsrit die hij echter wel elk jaar graag rijdt. Het is toch leuk om in je eigen omgeving aan het publiek en mederenners te laten zien wat zijn niveau is. Hij nam zijn broer Hilbert 7 ronden op sleeptouw en nadat Hilbert in de 8ste ronde als eerst was doorgekomen vond hij het tijd om even door te trekken. Het gat met zijn broer was gelijk groot en hij reed makkelijk naar de eerste plaats. Hilbert werd 2e.
Achter dit geweld van de echte mountainbikers die elke week hun wedstrijden in binnen en buitenland rijden was het Marc Elshof die de derde plaats voor zich opeiste, Cristiaan van Wamelen werd 4e, Jeroen Berends 5e, Guus Breden 6e, Sander Pannekoek 7e, Igno Dieker 8e, Remco Wensink 9e en Ronald van Amersfoort 10e. Ronald was vorig jaar nog de winnaar bij de jeugd en wist zich prima te weren in dit seniorenveld.
De 24 jarige Trisha Borst reed in de totaal uitslag naar een 15e plaats en werd daarmee Sportsbalmcross kampioen bij de dames.

In 2007 kunnen de winnaars van de SPORTSBALMCROSS hun titels verdedigen op zaterdag 8 december.
Het goede verloop was mogelijk dankzij de inzet van een 15 tal vrijwilligers van Houdt de ketting strak.