EMST – Houdt De Ketting Strak heeft op zaterdag 28 juni jl. een mooi ‘Samen fietsen’ evenement georganiseerd. Al vroeg stonden de vrijwilligers van HDKS de deelnemers op te wachten. De vrijwilligers  staken gelijk de handen uit de mouwen om de fietsen, handbikes, tandem, driewielfiets en ligfietsen uit en/of van de auto’s en busjes te halen. In de kantine stonden nog een 3-tal fietsen die aangeboden zijn door de HUKA om deze dag te mogen gebruiken. Er was een monteur van DE WELZORG aanwezig, evenals de E.H.B.O uit Vaassen. Ook fietste Iwan van Breemen in zijn handbike mee. Iwan is een zeer groot sporter die al verschillende medailles heeft gewonnen. Handbikers, racerunner, elektrische rolstoel, driewielfiets en tandem werden gebruikt door de in totaal 9 deelnemers.  Bij vijf van de deelnemers reed er een ouder of bekende mee en een aantal vrijwilligers. De deelnemers vertrokken in 4 groepen waarbij er respectievelijk 5, 14, 20 of 40 kilometers werden afgelegd.


Om 10.00 uur werden de deelnemers verwacht in de kantine van v.v. Emst van waaruit we in groepjes vertrokken. Na het uitladen van de fietsen en het nuttigen van een kopje koffie, thee of iets fris  gingen de deelnemers van start. Onder de deelnemers zaten 2 handbikers, 1 jongeman samen met zijn vader op een tandem, 1 jongedame op een 3 wielfiets, 2 deelnemers op een ligfiets en 1 jongeman op een zo genoemde racerunner. De groepen werden ondersteund door in totaal 15 vrijwilligers van HDKS die de omgeving op hun duimpje kennen. Het laten zien van de mooie omgeving ging een ieder goed af en er werden zelfs hele verhalen verteld over de omgeving. De deelnemers mochten onderweg op het terras wat te drinken bestellen met een stuk appeltaart. Na de tussenstop vervolgden ze de route richting het clubhuis. Zeer voldaan kwamen de deelnemers terug met leuke reacties over de mooie omgeving en de vriendelijke en behulpzame vrijwilligers. Het evenement is zonder problemen verlopen, de monteur van DE WELZORG en de dames van de E.H.B.O hadden niet veel te doen. Direct bij aankomst vroegen een aantal deelnemers of we dit evenement volgend jaar weer gaan houden? ‘Dan willen we graag weer meedoen!’

 

Maar niet alleen voor de deelnemers was het een zeer geslaagde dag, maar ook voor de vrijwilligers was het een mooie, succesvolle en leerzame dag met ook hier weer mooie reacties betreffende het genieten en bewustwording van de mooie omgeving in plaats van alleen maar het achterwiel van de persoon voor je te zien. Tot aan de reactie van een vrijwilliger: ‘Deze dag heeft mij persoonlijk veel gebracht’.

Ik ben trots op de vereniging en vrijwilligers van HDKS en de mogelijkheden die de Rabobank ons heeft gegeven om dit evenement de kunnen organiseren. Trots op het wederzijds respect voor elkaar, de natuur en omgeving! Ik zeg: ‘Volgend jaar zeker weer!’.

 

(Linda van Petersen, Kinderfysiotherapeut bij De Vogellanden, centrum voor revalidatie.)

 

html templates website templates