18 januari, nieuwjaarsreceptie. Henk Boeve
Vanaf vier uur zaterdag middag konden de leden van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” onder het genot van een drankje en een hapje elkaar de hand drukken bij café van de Schepop in Emst en elkaar een sportief en gezond wielerjaar toewensen. Wethouder Jan Berkhoff, ook lid van Houdt de Ketting Strak, was één van de vele aanwezigen. Een tweetal leden, te weten Jan van de Vlekkert en Mario Wesselink, waren ruim 25 jaar lid. Het seizoen 2013 werd tevens afgesloten met de uitreiking van een drietal prijzen en het jaar 2014 werd als jubileumjaar ingeluid onder het genot van een glas champagne in verband met het 35 jarig bestaan.
Voorzitter Wim Schakelaar memoreerde het afgelopen clubjaar met diverse hoogtepunten en helaas ook weer enkele dieptepunten, zoals het overlijden van een tweetal geliefden van twee leden. Hoogtepunt in 2013 was absoluut de “Gisola Emster Veldtoertocht”. Maar liefst 1274 deelnemers wisten de weg te vinden naar Emst. Als bekroning voor de uitstekende organisatie en route kreeg de “Gisola Emster Veldtoertocht” in 2011 het predicaat drie sterren, het hoogst behaalbare binnen de Nederlandse Toer Fiets Unie en dat werd in 2013 wederom volledig waar gemaakt en gaat ook in 2014 de boeken in als “klassieker”. Tevens maakte voorzitter Schakelaar bekend dat de “Gisola Emster Veldtoertocht” de komende jaren verzekerd is van een hoofdsponsor. Gisola Isolatiewerken uit Emst zal tot en met editie 2017 de hoofdsponsor blijven en uiteraard was iedereen daar zeer mee ingenomen in deze moeilijke financiële tijden.

Een ander hoogtepunt was het bekend maken van de clubkampioen 2013. Komend jaar zal Wim Karman uit Vaassen over de Veluwse wegen rond rijden in de schitterende kampioenstrui van “Houdt de Ketting Strak”. Gezien de uitstekende resultaten in 2013 was dit voor velen geen verrassing meer. Als tweede eindigde Bertus van den Burg uit Epe en derde werd Dik Brummel uit Emst.
Wat de andere twee prijzen betrof, de vrijwilligersprijs en de sportiviteitprijs, was het een stuk spannender. De sportiviteitprijs ging naar Jolanda van der Ende. Van der Ende kreeg deze prijs omdat hij altijd als deelnemer aanwezig was tijdens de onderlinge wedstrijden, wekelijkse trainingavonden en andere activiteiten.
De vrijwilligersprijs ging naar meerdere personen. Jaarlijks organiseert “Houdt de Ketting Strak” diverse onderlinge wedstrijden. Zonder wedstrijdleider en tijdwaarnemers kunnen deze wedstrijden niet verreden worden en het bestuur was dan ook van mening dat deze personen de vrijwilligersprijs verdienden. De tijdwaarnemers waren: Wim Veldhuis, Kor Stegeman, Henk Jacobs en Henk Boeve. Wedstrijdleider was Roef van de Beek.


html templates website templates