Paasrit 20-04-2014

Meestal de opening van het wegseizoen maar dat was drie weken eerder al met een hele grote opkomst geweest. Ook nu was de opkomst weer erg groot te noemen en werd er in twee groepen gestart, een snelle en een nog snellere. De meesten dachten nog snel te wezen en sloten bij Erik Beekman aan voor een rondje richting Veessen- Marle. Door de toch wel straffe tegenwind op de dijk losten de ‘kopmannen’ af maar de renners van de tweede rij hadden daar niet op gehoopt en besloten ook snel weer achter aan te sluiten. Het ritueel herhaalde zich vlot achter elkaar waardoor het wat ‘rommelig’ werd tot een paar ‘oude diesels’ naar voren schoven en het tellertje weer naar boven deden lopen. De fietsers die even tevoren snel afgaven waren nog druk doende hun plekkie te zoeken en hadden de grootste moeite weer aan te sluiten. Ho – ho – ho klonk er dus ook al snel over de dijk, blijkbaar kost het zo aan het begin van het seizoen nog enige moeite om voor de juiste groep te
kiezen.
Nadat ieder weer was aangesloten doken we via Wapenveld de bossen in en zorgde de Molenweg even voor een tweedeling. Op de Nieuwe Zuidweg mocht dan ieder die daar behoefte aan had even los en liep het tempo nog even hoog op en kwam het luie zweet onder de helm uit.
Vanaf de Knobbel ging het weer, onder een opwarmend zonnetje, gezamenlijk richting Loarkit voor de traditionele Paasbrunch. Erwin Horst had nog de pech één kilometer voor aankomst lek te rijden maar na een snelle wissel was ook hij op tijd voor een hapje.
Alle broodjes waren beschikbaar gesteld door onze fietsende warme bakker Marcel Commandeur, en de eieren door de familie Lagerweij. Ook de nodige familieleden en overige leden waren hiernaartoe gekomen en de Loarkit zat dan ook weer afgeladen vol.
De jeugd kon nog aan het eieren zoeken en voor de beste speurneus was er weer een prijsje te verdienen. Noor de Wilde had hier een neusje voor en ging er met de hoofdprijs vandoor, gefeliciteerd.
Het was weer een geslaagde morgen en grote dank voor allen die hebben bijgedragen aan het slagen hiervan.