Rabobank Sportsbalmcross 9-11-2013

Op zaterdag 9 november was het weer tijd voor de jaarlijkse Rabobank-Sportbalm Cross bij de hertenkamp in Epe. Aangezien mountainbiken niet echt mijn sterke kant is wist ik al van te voren dat het voor mij geen topklassering zou worden. Omdat ik zelf geen mountainbike heb deed ik it jaar mee met de mtb van mijn moeder, op zaterdagmorgen even snel de normale pedalen vervangen door een paar oude klikpedalen en ik was klaar voor de wedstrijd. Eenmaal in Epe aangekomen was het tijd voor de inschrijving, 3 keer raden wat mijn startnummer was, nummer 13.
Nu kreeg ik gelijk de tip om mijn startnummer op de kop op te spelden zo dat het geen ongeluk zou brengen. Aangezien ik niet zo bijgelovig ben en het eigenlijk wel een goede reden vond voor het geval de wedstrijd echt dramatisch ging liet ik het nummer gewoon recht op mijn rug spelen.
Toen de wedstrijd van start ging deed ik lekker rustig aan zodat ik aan het einde van de wedstrijd nog genoeg energie over had om er een paar snelle ronden uit te knallen.
Helaas ging zo beetje alles mis wat er maar mis kon gaan, ik kreeg bij de start mijn voet niet vast in het pedaal, dit was ook na de zandbult ook steeds het probleem, ook liep in de 3e ronde mijn ketting vast, als of dit allemaal nog niet erg genoeg was liet na een half uur ook mijn conditie mij in de steek. Maar gelukkig was ik niet de grootste pechvogel van de dag, Jan Dokter kreeg het voor elkaar om zijn ketting door midden te trappen en Natascha Doornebosch vond het moeilijk om de hele tijd op haar fiets te blijven zitten.
Gelukkig verliep de wedstrijd voor de meeste deelnemer een stuk beter, Jeroen Berends die vanaf het begin van de wedstrijd aan de leiding ging had de grootste moeite om Bert keizer uit zijn wil te rijden, in de zesde ronde nam Keizer de leiding even over, nadat Beredens de leiding weer terug had gepakt vond hij het tijd voor een demarrage, Keizer kon het gat niet meer dicht rijden en hierdoor kon Berends in zijn eentje naar de finish rijden.
Bij de vrouwen was de strijd een stuk minder spannend, Annemiek van Loon pakte gelijk een grote voorsprong en kwam met een verschil van maar liefst 3 minuten voorsprong op de nummer 2 Jolanda van der Ende over de finish.
Bij de Jeugd kwam de elfjarige Jerom Reinhard als 1e over de finish.
Organisatie, Sponsoren en toeschouwers bedankt
voor deze schitterende en gezellige wedstrijd!

Edo Hamer

Uitslag Heren:
1. Jeroen Berends
2. Bert Keizer                          27 seconden
3. Peter van Grootheest            41 seconden
4. Jurgen Kocken                     1 minuut en 25 sec.
5. Simon Hage                         2 minuten en 5 sec.
6. Wim Herms                         3 minuten en 10 sec.
7. Cees Filippo                         3 minuten en 40 sec
8. Bertus van de Burg               3 minuten en 50 sec.
9. Camiel Zimmerman              4 minuten en 45 sec.
10. Marcel Commandeur          5 minuten en 21 sec.
11. Erik Beekman                    6 minuten en 16 sec.
12. Dik Brummel                     6 minuten en 23 sec.
13. Gertie Tellegen                  7 minuten en 30 sec.
14. Dirk Lagerwey                   1 ronde
15. Edo Hamer                         1 ronde
16. Dennis Boon                      1 ronde

Uitslag Dames:
1. Annemiek van Loon
2. Jolanda van der Ende
3. Natascha Doornebosch

Uitslag Jeugd t/m 16 jaar:
1. Jerom Reinhard