De Holterbergrit moest eens op de schop. Er moest een nieuwe route komen waarbij je niet alleen de Holterberg maar ook een aantal andere heuvels in Salland over zou rijden. Sander Pannekoek reed met de motor een route waarbij je ook de Lemelerberg, de Ellerberg en de Hellendoornseberg over zou rijden. Deze route zat in zij Garmin en die hebben we met 21 "man" gereden vandaag.

Erik mocht al voordat we weggingen zijn band repareren. We hebben maar geduldig gewacht, we hadden hem nog nodig vandaag.
De route ging via het pontje van Wijhe naar Heino (waar ze de klinkers van 100 meter weg op een berg hadden gegooid, zie de foto's) en Lemelerveld. Hier kwamen wat klimmetjes richting Hellendoorn. Arend Stegeman reed nog lek maar had het gat in no-time gerepareerd. Toen richting Nijverdal, waar we een echte berg: de Holterberg konden gaan beklimmen. Een klein groepje renners had ons al verlaten en namen de verkorte route.
Vanaf Nijverdal beklim je de Holterberg wat gelijkmatiger en de groep bleef bijna compleet bij elkaar. Het tempo lag hoog zeker ook door de kersverse, nog niet officieel benoemde clubkampioen Wim Karman. De weg vervolgd naar Nieuw Heeten en Heeten waar al wat renners op ons zaten te wachten.
"de Molenhoek" is al jarenlang ons vaste adres en ook nu waren we weer van hart welkom. Met de zon erbij was het nog goed vol te houden op het terras. We hebben allemaal ook nog een groot stuk appeltaart naar binnen gewerkt, dik verdiend!

Via Boskamp reden we naar Olst waarna we met de boot aankwamen in het ook prachtige Gelderland.
We hebben genoten van deze prachtige tocht en iedereen vond de nieuwe route zeer geslaagd. Met dank aan Sander Pannekoek, die veel voorbereidend werk heeft gedaan.
html templates website templates