Ledenvergadering 20-3-2013

Zo’n veertig clubgenoten waren naar ons ‘clubhuis’ gekomen voor de jaarlijkse ledenvergadering. Naast een bestuursverkiezing voor een nieuwe secretaris stond en weinig spannends op de agenda. Maar je weet nooit wat er langs komt en zoals een goede Hollander betaamd is men altijd nieuwsgierig naar het financiële plaatje. Na de opening door de voorzitter en de vaststelling van de agenda worden nog wat ingekomen stukken
doorgenomen. De notulen van vorig jaar worden goedgekeurd en de scheidend secretaris doet zijn jaarverslag over 2012. Helaas waren de notulen nog niet binnen op de redactie, wellicht in het volgende nummer.
Als de penningmeester het woord neemt spitsen de aanwezigen de oren en luisteren naar zijn betoog. Had Erik in voorgaande jaren alles netjes op papier uitgeprint op een groot vel, dit keer hadden de mensen die eigenlijk een bril nodig hebben niets meer te klagen. Alles was netjes op de PC uitgewerkt in een duidelijke presentatie en werd op een groot scherm geprojecteerd. Magere varkens en vette varkens die een gezond of zieke financiële situatie uitbeelden zagen we langs komen. Natuurlijk heeft het nieuwe clubtenue een flinke hap uit de clubkas genomen maar dit was ingecalculeerd en in de vorige vergadering over gestemd. Positief waren de saldo’s van de Veldtoertocht en dit clubblad, contributieverhoging is voorlopig nog niet aan de orde. Door gestegen afdragen aan de NTFU blijft er van de contributie echter steeds minder over voor eigen gebruik. Doordat de penningmeester zijn zaakjes duidelijk en goed voor elkaar heeft kan de kascommissie niets anders dan zijn goedkeuring hierover uitspreken.
In de daaropvolgende pauze word op het grote scherm een korte video vertoont van de Emster Veldtoertocht van 2012. De beelden zijn gemaakt door Jansje Dokter en aan elkaar geplakt door haar schoonzoon, deze zijn ook nu nog via het gastenboek te bekijken.
Als de voorzitter de hamer weer oppakt is het tijd voor de bestuursverkiezing. Volgens schema is Jaap Fleming aftredend en herkiesbaar, en dat gebeurt ook zonder tegenstemmen. Secretaris Ronald Koersier is echter niet herkiesbaar en word door de voorzitter toegesproken en middels een bloemetje en flesje bedankt voor zijn inzet van de afgelopen jaren. De voorgedragen nieuwe secretaris Harrie Gorkink word met applaus en zonder tegenkandidaten of stemmen gekozen als nieuw bestuurslid. Erik neemt nog even de geplande jaarkalender door en ziet graag een nieuwe invulling van de Holterbergrit, verderop in dit blad meer hierover.
Aansluitend word er nog wat rondgevraagd, maar echt schokkende gebeurtenissen vallen er niet meer waar te nemen en laat de voorzitter voor de laatste maal zijn hamer vallen.
Er word nog een langere versie van de VTT op het scherm vertoond maar de meest interesse gaat uit naar een biertje en een praatje om de avond mee af te sluiten.