Veluwse Wintercompetitie

HDKS actief bij de Veluwse Wintercompetitie

Afgelopen zondag (24 februari) werd onder winterse omstandigheden de laatste wedstrijd van de Veluwse Wintercompetitie gereden, de laatste wedstrijd na drie wedstrijden van dit seizoen. In de aanhoudende sneeuw werd er fanatiek gestreden om de titels van het eindklassement op het terrein van de Adelaar. Door de sneeuwval was het dan ook even uitkijken voor slippende en wegglijdende achterwielen. Ook het technisch uitgezette parcours zorgde voor de nodige inspanning. Dan merk je maar weer even dat een ochtendje op zondag met de club mee wat anders is dan de wedstrijden. Op zondagochtend wordt vaak ook goed doorgereden, maar de techniek die bij de wedstrijden komt kijken is hier vaak niet nodig. Menigeen van de club zou misschien wel bijna duizelig worden van al het gedraai.

De Veluwse Wintercompetitie kenmerkt zich als een laagdrempelige wedstrijd met een regionaal karakter. Dat de wedstrijd laagdrempelig is bleek wel aangezien dit het voor Jolanda het eerste seizoen in het veld was en deze wedstrijden direct mee heeft gereden. Ook Marcel, zonder KNWU-licentie, was maar liefst alle vier de wedstrijden van de partij en liet zich niet kennen in het deelnemersveld.

Uiteindelijk werd een klassement opgemaakt in diverse categorie├źn. Aan het einde van de ochtend wisten we al zeker dat Marcel een prijs mee naar huis zou nemen. Hij mocht de derde prijs in zijn categorie in ontvangst nemen. Ondanks enkele matige wedstrijden wist Jolanda van der Ende, onverwacht, met de tweede prijs naar huis te gaan.

Met dank aan de organiserende verenigingen van de Veluwse Wintercompetitie: Bar-end Hoenderloo, AR & TV de Adelaar Apeldoorn, Wielervereniging NW Veluwe Harderwijk en Last Gear Eerbeek. Door hun enthousiasme wisten zij elke keer weer een mooi wisselend en uitdagend parcours uit te zetten met een goede organisatie.

Nu nog wachten op het mooie weer voor de dunne bandjes. Het meerijden met de competitie was erg leuk, een goede ervaring voor jezelf en om te leren wat nou echt mountainbiken en veldrijden is. We weten nu wat ons te doen staat voor volgend jaar winter: ervaring opdoen, technisch en hard trainingen. Op naar volgend jaar! Schroom dus niet om volgend jaar het deelnemersaantal omhoog te brengen en de club te vertegenwoordigen door mee te rijden met deze open wedstrijd.