Nieuwjaarsreceptie 12-1-2013.

Door Henk Boeve.

Vanaf vier uur zaterdag middag konden de leden van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” onder het genot van een drankje en een hapje elkaar de hand drukken bij cafĂ© van de Schepop in Emst en elkaar een sportief en gezond wielerjaar toewensen. Wethouder Jan Berkhoff had zich afgemeld wegens ziekte. Een vijftal leden, te weten Bert Keizer, Wim de Wilde, Marc de Wilde, Jan de Wilde en Bennie Overbosch waren 25 jaar lid. Het seizoen 2012 werd tevens afgesloten met de uitreiking van een drietal prijzen.
Voorzitter Wim Schakelaar memoreerde het afgelopen clubjaar met diverse hoogtepunten en helaas ook weer enkele dieptepunten, zoals het overlijden van een lid. Hoogtepunt in 2012 was absoluut de “Emster Veldtoertocht”. Maar liefst 1336 deelnemers wisten de weg te vinden naar Emst. Als bekroning voor de uitstekende organisatie en route kreeg de “Emster Veldtoertocht” in 2011 het predicaat drie sterren, het hoogst behaalbare binnen de Nederlandse Toer Fiets Unie en dat werd in 2012 volledig waar gemaakt.
Een ander hoogtepunt was het bekendmaken van de clubkampioen 2012. Komend jaar zal Sander Pannekoek uit Vaassen over de Veluwse wegen rond rijden in de schitterende kampioenstrui van “Houdt de Ketting Strak”. Gezien de uitstekende resultaten in 2012 was dit voor velen geen verrassing meer. Ook in 2011 werd Pannekoek clubkampioen. Als tweede eindigde Theo Brons uit Apeldoorn en derde werd Wim Karman uit Vaassen.Wat de andere twee prijzen betrof, de vrijwilligersprijs en de sportiviteitprijs, was het een stuk spannender. Aan het eind van de toespraak van voorzitter Schakelaar moest wederom Sander Pannekoek naar voren komen en mocht hij de sportiviteitprijs in ontvangst nemen. Pannekoek kreeg deze prijs omdat hij altijd als deelnemer aanwezig was tijdens de onderlinge wedstrijden, wekelijkse trainingavonden en andere activiteiten. Bertus van de Burg uit Epe eindigde als tweede en Jolanda van der Ende werd knap derde.
Na de toespraak van voorzitter Wim Schakelaar nam Henk Boeve, erelid van “Houdt de Ketting Strak” de microfoon over. De vrijwilliger van het jaar moest nog bekend gemaakt worden. Normaal gesproken doet een voorzitter dit, maar dat was nu even anders, want tot vrijwilliger 2012 werd voorzitter Schakelaar zelf uitgeroepen. Binnen een vereniging is het absoluut niet gebruikelijk dat een voorzitter of bestuurslid vrijwilliger wordt, maar gezien het feit wat voorzitter Schakelaar allemaal doet, werd er een terechte uitzondering gemaakt. Tijdens de toespraak van Boeve bleek dat Schakelaar op maar liefst 28 verschillende activiteiten binnen de club actief was. Een voorzitter waar iedere club van kan dromen, volgens Boeve, maar “Houdt de Ketting Strak” heeft hem.

Verder maakte voorzitter Schakelaar de activiteiten voor 2013 bekend. Hoogtepunt zal de Emster Veldtoertocht zijn, die gehouden gaat worden op zaterdag 19 oktober 2013 met als thuishaven sportpark ’t Hanendarp in Emst.

WAT DOET WIM SCHAKELAAR ALLEMAAL.