The Voice of Limburg??

Vrijdagavond 21 september kwam er een mailtje van onze webmaster binnen, dacht eerst nog dat het spam was, maar na het ontcijferen
bleek het ‘goed volk’ te wezen. Want zeg nou zelf, wat zou jij denken bij het lezen van deze tekst: 
Wil je deze even op se site dien? Zingen bij Gies, boven op de Cauberg.

Zal wel door de drank komen, ook al is de foto nog wel bij daglicht gemaakt.

Bijgesloten was een foto met twee kandidaten voor ‘the Vioce of Holland’ … of ‘The Voice of Limburg’ in dit geval. Want daar zijn de heren op de foto op dit moment aanwezig bij het WK wielrennen. Gelukkig zat er geen geluid bij maar we geven de heren het voordeel van de twijfel en mogen door naar de volgende ronde. Omdat ze zo’n mooi hoedje op hebben zeg maar .......... en vooral doooooorgaaaaaaan.

mnb

 

Schijnt trouwens een traditie te wezen, dat zingen met Gieze Nijboer. Ook tijdens het WK wielrennen 2007 in Stuttgart werd er in de
avonduren luidkeels gezongen in de camper. Je zal ze maar als buren hebben. Met dank aan het archief.

Heren nog veel plezier en spaar uw stem, schreeuw die Hollanders over de streep!!!!!!!!!!!

Sander

 

The Voice of Limburg, de finale.

Vrijdag 21 september 2012.

Rond de middag arriveerden we op onze camping in Schin op Geul. De dames junioren moesten om 14.00 starten en het circuit was nog open voor amateurs die het rondje wilden verkennen. De afstand tot Valkenburg is maar 4 km. De beklimming van de Cauberg moest dus met koude benen. Er was al veel publiek langs het circuit zodat we al helemaal in de stemming kwamen.
Tussen de top van de Cauberg en de start/finish-plaats ligt Camping de Cauberg en laat daar nou een fananieke groep HDKS-ers zijn neergestreken. Ze hadden zelfs een hele strook langs de dranghekken in bezit genomen. Hier troffen we dus de heren Gies Nijboeren Wim Veldhuis met hun vrouwen en nog wat vrienden, waarmee ze al jaren naar de WK's gaan. Willie Dokter was "even" terug naar huis voor zijn vogels. Gies z'n naam stond zelfs op de weg gekalkt.
De uitnodiging om een biertje te komen drinken hadden we al snel op zak maar we wilden toch eerst nog de route fietsen.

Na afloop van de wedstrijd voor dames junioren ging het richting de mobiele huizen op de camping. Het werd al snel een feest toen Wim zijn mobiele zangmachine voor de dag haalde. De taken waren goed verdeeld, Anja bediende het apparaat terwijl Wim het volgende nummer opzocht in zijn map met bladmuziek. We werden vanuit de diverse campers van bier voorzien en vriend Jan zorgde voor een gigantische hoeveelheid vlees en ander warm eten. Zijn camper was dan ook voorzien van een grote diepvrieskist en 2 grote campingkooktoestellen. We móesten wel blijven anders bleef er veel te veel over. Daar kregen we geen spijt van. Jan is de beste (camping) kok die er bestaat en we kregen een fantastische maaltijd voorgeschoteld.

Het bleef allemaal niet onopgemerkt want we kregen bezoek van de Italiaanse buren. Eerst moesten de Italaanse CD's in het apparaat maar omdat wij het niet konden zingen kwam er een onvervalste Itaiaanse tenor naar de microfoon toe. Hij ging helemaal los met Italiaanse klassiekers en Wim moest het afleggen tegen zijn zangkunsten. Als er een Nederlandse CD in kwam werd het moeilijk voor de Italiaan terwijl Wim in het Italiaans wél aardig kon improviseren. Als dit een wedstrijd was dan was de winnaar overduidelijk Wim Veldhuis.


Het was een geweldig gezellige middag geweest en het was inmiddels al bijna donker geworden en we moesten nog op de onverlichte racefietsen terug naar de camping. We gingen met 60 aan het uur over de rijbaan de Cauberg af. Dat gaf wel wat verwarring omdat we zelfs wat auto's inhaalden. Gelukkig ging het allemaal goed en keken we terug op een geweldige wielerdag en toen moest het echte spektakel nog komen.
We willen de gastvrije HDKS-ers van camping De Cauberg nogmaals bedanken voor de gezellige middag. Bennie, Jaap, Erik en Arend.