Gisola Emster VeldToerTocht 20-10-2012

Met 1336 deelnemers kan de Emster Veldtoertocht, die dit jaar voor het eerst als “klassieker” de boeken inging, terug zien op een geweldig mooie dag.
Door Henk Boeve

Er waren dan ook alleen maar blije gezichten van zowel de organisatie, maar ook zeer zeker van de deelnemers.  Alles werkte zaterdag ook mee. Het weer was schitterend. Parcours lag er geweldig bij. Uitstekende samenwerking met vv Emst. En de deelnemers werden muzikaal aan de finish onthaald door boerenkapel de Heuischudders.

Vanaf half negen ’s morgens was het een komen en gaan van mountainbikers bij sportpark ’t Hanendarp. Het parkeerteam had zijn handen vol aan de toestroom van auto’s met fietsers. Vakkundig werd alles in goede banen geleid. Zo rond negen uur stond was het een drukte van belang richting sportpark “t Hanendarp. Af en toe een file. Vele inwoners van Emst hebben dit nog nooit meegemaakt. Een file in Emst. Kan dat ook nog, vroeg men zich af.
Een enorme drukte bij de inschrijftafels, maar geen stress bij de ervaren inschrijfdames en heren. Dit jaar voor het eerst kon men zich inschrijven via Scan & Co en dat was een groot succes
Alle NTFU leden hebben een pasje en met dit pasje kan men dan super snel inschrijven.
De Emster Veldtoertocht staat bekend door zijn perfecte organisatie en zaterdag klopte alles.
Ruim 75 vrijwilligers van wielerclub Houdt de Ketting Strak onder leiding van Herman Jan van Petersen hadden er ook alles aan gedaan om de fel begeerde drie NTFU sterren, die vorig jaar werden behaald, nu waar te maken. En volgens de vele deelnemers is men daar helemaal in geslaagd.

Deelnemers konden kiezen voor een tocht van 30, 45 of 60 km. 252 deelnemers kozen voor de 30 km; 525 voor de 45 km; 442 voor de 60 km en van 117 is het niet bekend.

Deelnemers kwamen overal vandaan. Zo waren Lies Wildeman en Mariël Borgerink, beiden studenten in Groningen, vanmorgen eerst met de auto naar familie in Raalte gereden en vanaf Raalte met de fiets naar Emst om vervolgens de 30 km route te rijden. En ze vonden de tocht geweldig. Beide dames rijden in de zomer periode wedstrijden op de weg.

Eén van de jongste deelnemers was de negen jarige Sven Noorderrijk uit Nunspeet. Hij deed voor de eerste keer mee en heeft nog een extra lus gereden. Aan de finish had hij wel 38 km op zijn teller staan.

Ook Lars van Uum ( 14 jaar ) uit Harderwijk was samen met zijn vader André één van de vele deelnemers. Lars vond het geweldig en doet ook regelmatig mee aan wedstrijden. Een prima uitgepijlde route, vertelde vader van Uum.

Opmerkelijk was dat er zoveel dames meededen. Zo draait Ellen van Bussel uit Vaassen haar hand niet om voor de 45 km. Ik doe voor de 4e keer mee maar ik vind het iedere keer een geweldige tocht.  Alles is uitstekend geregeld van verkeersregelaar topt verzorgingspost.

Mariska Wagenaar (34) uit Hattem deed voor de 2e keer mee. Op de vraag of er nog negatieve kanten aan de Emster Veldtoertocht zaten, moest ze het antwoord schuldig blijven.

Bijzonder veel dank is de organisatie verschuldigd aan Henk Braakman, die zijn weilanden beschikbaar stelde voor het parkeren, hoofdsponsor Gisola BV, de Wildhoeve, de Heuischudders, poelier Kroon (Dorothy en Gerti Brummel) uit Apeldoorn, voetbalverening Emst en slagerij ter Weele Emst/Oene.

Volgend jaar zal de Emster Veldtoertocht verreden worden op zaterdag 19 oktober.


Extra foto's Foto Geerars




Sfeerfoto's van Liesbeth, Natascha en Sander