Schieven & Keizer 75kmrit
5 juni 2010

Bert Keizer mag zich voor onbepaalde tijd nog de laatste winnaar van deze rit noemen
Nog nooit eerder in het bestaan van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” is een onderlinge wedstrijd afgelast door het slechte weer.
Maar eenmaal moet de eerste keer zijn en dat was zondag het geval tijdens de S & K pelotonsrit.
Een groot aantal leden stond zondagmorgen om 09.00 uur aan de start aan de Boshuisweg in Gortel voor een wedstrijd over 75 km.
In de prachtige omgeving van Gortel en Niersen moest zes keer een parcours afgelegd worden van iets meer dan 12 km.
De renners waren nog maar net van start gegaan, toen een hevige regen- en onweersbui over Gortel en Niersen denderde.
Voor wedstrijdleider Roef van de Beek was op dat moment maar één beslissing mogelijk en dat was de wedstrijd stop zetten.
De renners waren het unaniem eens met de beslissing van van de Beek en de Schieven & Keizer pelotonsrit, beter bekend als de druivenrit, zal nu op een later tijdstip alsnog verreden worden.
(Henk Boeve)

Schieven en Keizer pelotonsrit 4 september


Hallo allemaal
ik heb wel weer is zin om een wedstrijdje te fietsen waneer word de peletons rit weer is hervat ik heb daar wel zin in hij is toen afgelast maar hij is nog niet gereden jammer genoeg waneer word die gehouden weet iemand dat ?????
Tristan

Bovenstaand bericht viel op 10-8-2011 te lezen in het gastenboek van onze HDKS website. Het was ook al weer even geleden, 5 juni, dat deze wedstrijd vanwege een beetje erg veel hemelwater werd afgevlagd.

De wedstrijdleider reageerde iets te vlot maar melde uiteindelijk via de digitale post 4 september als nieuwe poging. Er werd wel weer regen voorspeld maar met een beetje doorfietsen zouden we de wedstrijd droog kunnen afsluiten. De opkomst was nou niet echt groot maar voldoende om van start te gaan voor zes rondjes van de bekende twaalf kilometer. Met alle respect kan vooraf het ‘peloton’ als het ware verdeeld worden in een aantal ploegen. Een damesploeg met een ervaren kopvrouw en twee jeugdige assistentes. Zij mogen de loze ronde op kop en hopen vervolgens zo lang mogelijk aan te klampen.
De jeugd, waar we de lijn wel door kunnen trekken tot midden twintig en die wel graag wil maar twijfelt over hun kunnen en toch ook een beetje afwacht. De ‘middenmoters’, mannen die er zo lang mogelijk bij willen blijven en zichzelf het liefst niet of zo min mogelijk op kop zien rijden en bij de eindsprint nog iets over hebben. De ‘oude(re) mannen’, van wie word verwacht de ‘koers’ te zullen maken maar waarbij je in het wiel
moet zitten als die ontsnappen. En een naamgever die maar één ding wil en dus door iedereen iets te nauwlettend in de gaten word gehouden.
En zo liep het dus ook ongeveer, de dames achter de auto van Roef in de eerste loze ronde. Gert Tellegen nam vervolgens een tijdje het voortouw. Wim Karman mocht in de eerste echte ronde nog ontsnappen maar een lekke band zette hem vroegtijdig aan de kant, hij mocht weer meedoen maar kreeg een dag later alsnog een ronde aan zijn wielerbroek. Voor de eerste premiesprint dirigeerde Henry zijn pupil Tristan naar voren, maar troefde hem tijdens hun ontsnapping op de streep af. De tweede sprint was voor de jeugd maar die moest vervolgens in de achtervolging omdat Sander hierna was ontsnap samen met de weer opgestapte Wim. De dames haakten vervolgens af tot de laatste ronde
bleef het vrij rustig. Ondergetekende ontsnapte nog twee maal en beide keren moest de jeugd volle bak om het gat weer te dichten. Zo werden de kansen voor Bert alleen maar groter en won die, zelfs na twee maal mis schakelen, weer deze ronde.
Zo waren de druiven voor de een zoet en de andere weer zuur, ze konden gelijk worden afgespoeld door het regenwater dat na afloop door het bladerendek sijpelde.
En Tristan, die ging in zijn jeugdig enthousiasme nog bijna de bocht uit en kwam vervolgens op achterstand binnen. Volgende keer beter Tristan.

Bekijk hier de foto's

1. Bert Keizer 1.59.20
2. Henry Jacobs
3. Mattijn Stegeman
4. Eshwin Hamer
5. Sander Pannekoek
6. Bas Huis in ‘t Veld
7. Gert Tellegen
8. Edo Hamer
9. Arjen Pelgrom
10. Erik Beekman
11. Harrie Gorkink
12. Sander Stegeman 2.08.14
13. Jolanda van der Ende
14. Anja Gorkink
15. Tristan van de Worp 2.09.54
16. Deeuwis Smit
17. Wim Karman op 1 ronde
Thirza Gorkink pech

Tussensprints

1e serie premie:
1. Henry Jacobs
2. Tristand van de Worp
3. Mattijn Stegeman


2e serie premie:
1. Mattijn Stegeman
2. Tristan van de Worp
3. Sander Pannekoek


Tristan