GISOLA Emster Veldtoertocht

De Emster Veldtoertocht, die dit jaar verreden zal worden op zaterdag 17 oktober, heeft een nieuwe sponsor. Voorheen was dit de Wassink BV Emster Veldtoertocht, maar nu zal hij verreden worden onder de naam Gisola Emster Veldtoertocht.

Henry Nijboer, directeur van Gisola BV, zorgt ervoor dat de komende drie jaar de Emster Veldtoertocht landelijk gezien nog een groter evenement kan worden en gaat verder onder de naam “Gisola Emsterveldtoertocht”
Vorig jaar kwam meer dan 1200 ATB’ers naar Emst.
Henry Nijboer is zelf meer dan 25 jaar lid van de Emster wielerclub “Houdt de Ketting Strak”. Als “ jongetje” van 14 jaar werd hij al lid. Het fietsen zat hem helemaal in de benen en was een zeer verdienstelijke amateur. Zo behaalde hij menige overwinning. Ook kon hij redelijk schaatsen. Door zijn drukke werkzaamheden komt hij nu wat minder aan fietsen toe.Voorzitter Wim Schakelaar van “Houdt de Ketting Strak” is maar wat blij met het tekenen van een driejarig contract.
Het zijn economisch gezien moeilijke tijden en toch is het ons gelukt een uitstekende sponsor te vinden.
De afgelopen jaren was Wassink BV uit Vaassen sponsor van de Emster Veldtoertocht, maar directeur Martin van de Berg heeft vorig jaar al aangegeven dat hij ging stoppen met de sponsoring, zegt Schakelaar. En dat moeten we dan ook respecteren.
Henk Jacobs uit Epe, lid van Houdt de Ketting Strak, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van dit nieuwe sponsor contract. Jacobs kent Nijboer al jaren. Toen Jacobs vroeg of Gisola niet de nieuwe sponsor wilde worden, was het ijs snel gebroken. De opzet van de Emster Veldtoertocht wil Nijboer niet gaan veranderen. Het is een geweldig evenement. Deelnemers komen van heinde en verre. De organisatie staat als een paal. Daar wil ik absoluut niets in veranderen.
De Veldtoertochtcommissie moet op dezelfde voet doorgaan en dan weet ik zeker dat binnen drie jaar 1500 personen deel zullen nemen aan de mooiste Veldtoertocht van Nederland en die is dan in Emst met als start en finish sportpark ’t Hanendarp, zegt Nijboer.
En daar mag ik dan de trotse sponsor van zijn.
Henk Boeve


v.l.n.r. Henry Nijboer, zoon Gieze Nijboer en Wim Schakelaar