winnaar Mathijs Wagenaar
De weersomstandigheden waren zwaar, het parkoers, toch al niet echt makkelijk, was daardoor erg zwaar geworden. Alleen de echte bikkels waren vandaag op en rond "De Verschrikkelijke Zandbult" te vinden. Gelukkig werkte het weer mee. Het was droog en pas na afloop begon het te regenen. Twaalf senioren en zes junioren waagden zich aan deze wedstrijd. Eigenlijk te weinig voor zo'n mooie cross. Tevens was het de laatste wedstrijd voor het clubkampioenschap, maar daarin kon de leider, Sander Pannekoek, al niet meer ingehaald worden. Hij werd beste HDKS-er op een vierde plek. Uiteraard won een Wagenaar weer. Deze keer was het Mathijs. Jeugdwinnaar werd Thymo Hage van het HDKS-jeugdteam. De chocolademelk en cake werd dit jaar beschikbaar gesteld door supermarkt PLUS.

het was zwaar (Bas Huis in 't Veld)

Sander Pannekoek (Best of the Rest en clubkampioen)

verslag Henk Boeve:
Mathijs en Johan Wagenaar waren zaterdag oppermachtig tijdens de Rabobank-Sportsbalm fietscross in Epe. Lange tijd konden Christiaan van Wamelen en Josua Brouwer nog wel in het kielzog blijven, maar potten konden ze niet breken. Toen in ronde 5 Josua Brouwer ook nog de pech kreeg dat zijn ketting brak en de broers Wagenaar er een tandje bij gingen zetten, werd het gehele complete peloton in een mum van tijd op een ronde gezet.
En wat was het parcours aan de Dellenweg in Epe zwaar door de vele regen van de laatste tijd. En dan zit er ook die verschrikkelijk zandbult nog in. Een van de deelnemers, Marty Bonhof uit Emst, zat op een bepaald moment zo kapot, dat hij zijn mooie fiets aanbood voor 5 euro aan het publiek.
Mathijs Wagenaar werd winnaar van de Rabobank-Sportsbalm.
Zijn broer Johan eindigde als tweede en had een achterstand van 11 seconden. Als derde eindigde Christiaan van Wamelen en hij had een achterstand van 22 seconden. Zeer fraai vierde werd Houdt de Ketting Strak lid Sander Pannekoek uit Vaassen.

Bij de jongens tot en met 16 jaar werd Thymo Hage winnaar. Vanaf de eerste ronde van 2,5 km was dit grote talent heer en meester. Met een achterstand van 1 minuut en 13 seconden eindigde Nathan Bijlenga als tweede en derde werd Arnt van de Vosse. Nationaal kampioen Romy Berends was bij de meisjes niet te stuiten. Met een voorsprong van 3 minuten en 27 seconden eindigde Lianne van der Linden als tweede.
Omdat de jongens en meisjes gelijk van start gingen, werd hiervoor ook een klassement opgemaakt en algemeen winnaar werd Thymo Hage, gevolgd door Romy Berends en Nathan Bijlenga.