75 km Druivenrit - zondag 22 juni 2008

De dag na de zure druiven voor de voetballers konden de renners van HDKS zich opmaken voor de Druivenrit gesponsord door makelaarskantoor Schieven-Keizer.
Om negen uur werd er gestart bij de parkeerplaats aan de Boshuisweg. De loze ronde werd rustig peddelend afgelegd, maar na de eerste doorkomst werd er meteen stevig doorgetrokken. Toen sloot ook de clubkampioen van 2007, Henry Jacobs, aan. Op een leenfiets vanwege de total-loss van z'n eigen racefiets. Hij zou buiten mededinging meerijden nadat hij eerst een lekke band thuis had moeten vervangen. Na de eerste premiesprint was het Martin van den Berg die er alleen tussenuit kneep en dat bijna twee ronden volhield. De voorsprong schommelde constant rond een seconde of twintig. Net voor de 4e passage werd hij ingerekend en toen waren het Wim Herms en Theo Brons die op voortvarende wijze afscheid namen van het peloton. Bij de 5e passage was de voorsprong al 1.40min en die zou in de laatste ronde uitgroeien tot 3.10min. In de sprint was het Wim Herms die tempobeul Theo Brons te snel af was. De eindtijd was 1.55.04. Bert Keizer won de sprint van het peloton, dat in de laatste ronde al aan het uitrijden was en pas de laatste 2 kilometers het tempo weer opschroefde.

verslag Henk Boeve:
Dat Epenaar Wim Herms op dit moment in een bloedvorm steekt, dat was al bij veel leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst al enkele weken bekend. Maar dat hij de Schieven & Keizer pelotonsrit over bijna 70 km zou winnen, kwam voor menigeen als complete verrassing. In totaal moesten 6 ronden in de schitterende omgeving van Gortel en Niersen afgelegd worden. Herms was vanaf het begin zeer attent. Zo werd hij bij de eerste tussensprint tweede achter Bert Keizer en de tweede premiesprint wist hij te winnen. In de voorlaatste ronde vond Herms het tijd worden om te demarreren. Alleen Theo Brons uit Apeldoorn kon hem volgen. Samen bouwden zijn in deze ronde een voorsprong op van 1 minuut en 40 seconden op het peloton. De voorsprong werd in de laatste ronde vergroot naar 3 minuten en 10 seconden. In de eindsprint was Herms niet meer te houden. Met diverse fietslengtes voorsprong werd hij glorieus winnaar van de Schieven & Keizer pelotonsrit voor Theo Brons. Dit was de eerste zege van Wim Herms bij Houdt de Ketting Strak. Bert Keizer won de sprint van het complete peloton voor Ruud Sleper uit Vaassen, die vierde werd en Jan Dokter uit Epe.