Ledenvergadering HDKS dinsdag 20 november 2007

allereerste ledenvergadering

ledenvergadering 2006

De jaarlijkse algemene ledenvergadering vond traditioneel plaats in café "Van de Schepop" in Emst.
Op dinsdag 20 november, hoewel er een enkeling was die dacht dat het op woensdag 21 november was.

Wat het opleverde is nog niet bekend (verslag is nog onderweg van het bestuur naar de webmaster), maar het was wel weer een hoop vuurwerk al zaten er wel een paar blindgangers en losse flodders tussen heb ik vernomen.

 


samenvatting vergadering 2007

De vergadering was deze keer redelijk bezocht door zo’n 45 leden, net iets meer dan 35% van het totale ledenaantal. Na de opening werden de notulen door de secretaris voorgelezen, vervolgens kon hij nog een aantal ingezonden brieven voorlezen. Spannende of boeiende verhalen, Ronald leest het onverstoorbaar voor aan een aandachtig luisterende zaal. Waar iedereen het helemaal begon te duizelen waren al de cijfers die de penningmeester op het grote bord presenteerde. De ogen van de aanwezigen staarden in groten getale naar de onderste bedragen, het
positieve saldo. Dat de penningmeester zijn werk goed had gedaan werd door de kascontrolecommissie bevestigd, de boeken waren in orde en één van deze leden fietst het komend seizoen op een prachtig nieuwe fiets. Onze oud voorzitter wil ook wel eens een kijkje in de boeken dus meldde zich hiervoor aan. Zal ook wel aan een nieuwe fiets toe zijn. Voor het bestuur hadden zich geen nieuwe kandidaten gemeld, was ook niet om gevraagd, dus gaan zij met vijf bestuursleden verder. Willy van Essen jr. heeft het bestuur wegens tijdgebrek verlaten en werd door de voorzitter op passende wijze met een drankje en bloemetje bedankt voor zijn inzet.
Het volgende agendapunt, de fietskleding, duurde iets langer dan de vorige punten. Veel vragen, suggesties, ideeën en kleuren passeerden de revue, er bleken nog veel zaken onduidelijk. Of het nu wel duidelijk is voor iedereen is mij nog niet helemaal duidelijk geworden, de kledingcommissie was er in ieder geval wel uit. Feit is wel dat er veel kleding is besteld en we deze zomer in een nieuwe outfit over de Veluwe
toeren/racen. Tijdens de rondvraag kwamen er zoals wel vaker nog weer enkele zinnige en onzinnige dingen naar voren.
Ook de kalender voor 2008 werd gepresenteerd met enkele opmerkelijke wijzigingen, zie de laatste pagina in dit blad.
En dan het moment waar een ieder naar uitgekeken had, de presentatie van de video DVD van de Wassink BV Emster veldtoertocht. Hermen Jan kreeg niet de juiste beelden van zijn laptop op het grote scherm geprojecteerd, terwijl hij het vooraf thuis wel goed deed. De volgende dag bleek de oplossing heel simpel, jammer want de film was goed gemaakt door Jansje Dokter en leuk gemonteerd, heb ik gehoord.
Nu wordt hij waarschijnlijk op de nieuwjaarsreceptie van 2 februari getoond.

Sander