Willie Dokter rit
Zondag 7 mei
Elspeterweg, Vaassen

 

Er stonden 21 renners aan de start en zij begonnen om half tien aan een loze ronde om daarna nog veertien echte rondes van 3600 meter af te leggen voor de Willie Dokterrit. Na de loze ronde kon Albert Dokter nog als 22e deelnemer aansluiten bij het peloton. Jaap Flening en Rein Witteveen waren de eerste vluchters, maar een paar ronden later werd de uiteindelijk winnende kopgroep al geformeerd. Willie Dokter, Henry Jacobs, Rien en Tim Witteveen. Een valpartij met Wim Karman, Erik Beekman en Jan Karman als slachtoffer. Jaap Fleming viel uit met een pijnlijke rug en twee ronden voor het eind gaf Bart van der Haar de pijp aan Maarten. Rein Witteveen moest de kopgroep laten gaan, maar hield het peloton nog makkeleijk op afstand. Aan de finish won Wille eindelijk zijn eigen rit met nipt verschil van Tim.


1. Willie Dokter

2. Tim Witteveen

3. Henry Jacobs

De uitslag:
1. Willie Dokter, Heerde
2. Tim Witteveen, Epe
3. Henry Jacobs, Emst
4. Rein Witteveen, Epe
5. Leon Dieker, Vaassen
6. Theo Brons, Apeldoorn
7. Bert Keizer, Vaassen
8. Bas Huis in ’t Veld, Emst
9. Remon van Zuuk, Epe
10. Albert Dokter
11. Tinus van Huffelen, Epe
12. Wilco Steunenberg
13. Benny Bosch, Vaassen
14. Igno Dieker, Vaassen
15. Wil Dieker, Vaassen
16. Willem van Essen, Vaassen
17. Jan Dokter, Epe

Foto's:

WEDSTRIJD

FINISH

 

uitgevallen:
- Bart v.d. Haar
- Erik Beekman
- Jan Karman
- Wim Karman
- Jaap Fleming

Willie Dokter is zondag zelf winnaar geworden van zijn “Willie Dokter “ een pelotonsrit over 15 ronden van 3600 meter in de omgeving van Niersen voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst.
Op de streep had hij een banddikte voorsprong op Tim Witteveen uit Epe en die had weer een banddikte voorsprong op Henry Jacobs uit Emst. Dit drietal had een voorsprong van ruim een minuut. Op de vierde plaats eindigde Rein Witteveen, de vader van Tim, die tussen de koplopers en het peloton reed.
De sprint van het peloton werd gewonnen door Leon Dieker uit Vaassen.
Deze rit werd gekenmerkt door een tweetal valpartijen.
Bij de eerste valpartij waren Jan Karman (Apeldoorn), Erik Beekman ( Vaassen) en Wim Karman ( Vaassen) betrokken. Gelukkig bleef het bij wat schaafwonden en materiele schade.
Bij de andere valpartij raakte Tim Witteveen, die in de kopgroep zat, betrokken. Gelukkig had hij niets en kon snel weer aansluiting vinden bij de twee andere koplopers, Dokter en Jacobs.
Vanaf het begin was het een levendige strijd. Snel ontstond er een kopgroep met daarin Willie Dokter, vader en zoon Witteveen en Henry Jacobs. Een aantal ronden lang was de voorsprong rond de 30 seconden. Halverwege vond er een tempoversnelling plaats en groeide de voorsprong tot 1 minuut en 30 seconden. Tot het eind wisten ze, behalve Rein Witteveen, deze voorsprong vast te houden.
Er deden 23 leden van Houdt de Ketting Strak mee aan deze pelotonsrit.

Henk Boeve