Oudejaarsrit

De opkomst bij de oudejaarsrit was met 14 man goed te noemen (kwam dat door de oproep van onze secretaris of kwam dat alleen maar omdat het samenviel met de normale zondagmorgenrit?).
Om half tien werd er richting Kroondomein gereden. De storm van de vorige avond had menig tak afgebroken en in het bos waren er zelfs ontwortelde bomen. De onsjes, pondjes en kilo's van de feestdagen konden er nu afgereden worden, al was vooralsnog de oudste rijder van vandaag die er als eerste afgereden werd. Maar toch had menigeen niet stil gezeten in deze periode. Vader en zoon Witteveen waren gesignaleerd bij de Eper Bossentocht op 28 december, alwaar ook drie generaties van Essen rondreden. Bert Keizer was op zaterdagavond in Deventer nog bijna van de ijsbaan afgeblazen (500m: 44.7 en 1500m: 2.20). Ruud en Sander hadden op diezelfde zaterdag al de oudejaarsrit van de "concurrentie" gereden (met "bal" na).

De fotograaf van dienst had het maar moeilijk vandaag en tot overmaat van ramp was door het in en uit de achterzak halen van het fototoestel de instelling veranderd. Maar daar zullen de meesten niet rouwig om zijn want tijdens een pittig klimmetje veranderde iedereen (behalve Sander) in een pedaalridder te voet.
Dit leverde nu wel wat mooi sfeervolle en artistieke opnames op.
Secretaris Erik Beekman enige weken voor de jaarwisseling:
Het schijnt al sinds jaar en dag een traditie te zijn, alhoewel dit voor velen een goed bewaard geheim is lijkt mij.
Goed om er hier op de site een melding van te maken, maar wat voor tijd knopen we eraan vast?
Oudejaarsdag is zondag, gewoon 's ochtend zoals altijd of gewoon 's middags volgens de traditie.