Knobbeltoer12 september

Dinsdag 12 september werd voor de twaalfde keer de Defensie tourtocht gehouden. Om 9.00 uur melden zich circa 40 renners (wat enigszins tegen viel) in de kantine van Legerplaats Oldebroek (ASK)boven op de Knobbel, onder dit veertigtal renners waren ook Wim Schakelaar (oud) beroeps militair en een zestal door hem uitgenodigde renners van Houdt de Ketting Strak aanwezig. Met de zon hoog aan de hemel een welkomstwoord van de sportofficier en een uitleg van de veiligheidsregels voor de deelnemende renners werd klokslag half tien het startschot gegeven voor de 135 km lange tocht. De tot in de puntjes voorbereide tocht ,dat kun je wel aan de jongens van defensie overlaten, vertrekken we dan. Twee motoragenten van defensie zorgden ervoor dat we op elke kruising vrije doorgang hebben en bij een lekke band werden de renners door een volgwagen opgepikt, waarin dan al rijdend het defect kon worden verholpen.
Over de Veluwe, voor de HDKS deelnemers bekend terrein maar altijd mooi!, gaat de tocht via Epe/Wissel/Gortel/- Wenum/Hoog Soeren naar Stroe de Mulder Kazerne, dan is er reeds 65 km gefiets, daar worden we dan getrakteerd op een prima verzorgde lunch.
Om 12.30 uur zoekt een ieder zijn /haar stalenros weer op om vervolgens de tour voor te zetten, vervolgens passeren we dan o.a. Graderen / Nunspeet/ het Harde, waar nog even de bidons worden gevuld en maken ons dan op voor de laatste 25 km, via Wezep het Heerderstrand richting de Knobbel. Aan de voet van de knobbel wordt de finale ingezet via een prachtige brede weg en een aardige klim , op het kazerneterrein, wordt uitgemaakt wie het eerst bij de kantine/fines is, als eerste meld zich een defensie medewerker maar de HDKR renners wilden de voorzitter niet teleurstellen en gingen in de klim vol op de pedalen staan zodat zij 2e Sander Pannekoek, 3e Gerrit Stokker, 4e Tinus van Huffelen en 5e Henk Koetsier boven kwamen ondanks de tik die daar werd toegebracht aan de Defensie Grootmacht werd ons
verzocht volgend jaar terug te komen als deelnemers aan deze prima verzorgde en mooie toch. Hierbij werd ons ook gevraagd om meerdere HDKS renners mee te nemen voor de 13e tourtocht defensie. Ik Tinus van Huffelen kan deze tourtocht van harte aanbevelen bij de HDKS sportvrienden en bedankt de voorzitter voor de uitnodiging.
Ik denk dat ik dat ook kan zeggen namens Sander Pannekoek, Gerrit Stokkers, Jan Bouwmeester, Ronald en Henk Koetsier

PICT0015.JPG
PICT0016.JPG
PICT0017.JPG
PICT0018.JPG
PICT0019.JPG
PICT0020.JPG
PICT0021.JPG
PICT0022.JPG
PICT0024.JPG
PICT0025.JPG
PICT0026.JPG
PICT0027.JPG