75 km "Makelaar Schieven-Keizer" rit
Zondag 11 september
Start 9:00 uur Boshuisweg, Gortel

Het was Bert Keizer die zondag met een geweldige eindsprint de “Veldhuis Keizer garantiemakelaar”criterium over een afstaand van 75 km won voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst.
Toeval is dat Bert Keizer zelf sponsor is van deze rit, die beter bekent staat als de “druivenrit”, omdat alle prijzen bestaan uit druiven en wat ander fruit.
Er moesten door de deelnemers zes maal een parcours afgelegd worden van iets meer dan 12 kilometer in de prachtige omgeving van Gortel en Niersen.
Vanaf de start was de wedstrijd zeer levendig. Er stond ook vrij veel op het spel, want er waren in principe nog drie kandidaten, die streden om het clubkampioenschap 2005 van Houdt de Ketting Strak, te weten Theo Brons, Gerrit Kroes en Sander Pannekoek. Laatst genoemde kon echter niet mee doen, omdat hij verplichtingen elders had. Kroes en Brons hielden elkaar dan ook nauwlettend in het oog.
In de voorlaatste ronde probeerde Brons, samen met Bennie Overbosch en Joost van Oosterhout, de winnaar in 2004, weg te rijden. De voorsprong werd niet groter dan 10 seconden. Pech was er in deze ronde voor Gerrit Kroes, want hij reed lek. Dus alle kansen op een hoge klassering waren in een keer verkeken.
Het was vooral de actieve Bert Keizer die in de laatste ronde alles op alles zette, samen met Henry Jacobs uit Emst. Aan de achterkant van het parcours bouwden ze samen een kleine voorsprong op. Deze voorsprong konden ze niet vasthouden, want het draaide op een complete eindsprint uit.
Daar had Bert Keizer de beste benen en werd na 1.54.46 de onverwachte winnaar.
Velen hadden namelijk hun geld gezet op sprinter Bennie Overbosch, die nu tweede werd voor Joost van Oosterhout.
Henry Jacobs werd vierde en Rein Witteveen uit Epe klasseerde zich als vijfde.
Wel deed zich nog een kleine valpartij voor.
De dupe hiervan werden Jan Karman uit Apeldoorn en Dick Brummel uit Vaassen.
Door deze valpartij kwamen Martin v.d. Berg, Albert Dokter en Jaap Fleming op grote achterstand, omdat deze drie renners solidair waren met Karman en Brummel.

Uitslag Veldhuis Keizer garantiemakelaars rit over 71.5 km dd 11-09-2005:

1. Bert Keizer
2. Bennie Overbosch
3. Joost van Oosterhout
4. Henry Jacobs
5. Rein Witteveen
6. Tim Witteveen
7. Theo Brons
8. Bennie Bosch (kersvers-lid)
9. Erik Beekman
10. Jan Dokter
11. Willem van Essen
12. Wim Karman
13. Philip van Amersfoort
14. Henry Nijboer

afgestapt lek gevallen

Harrie Gorkink
Martin van de Berg
Jaap Fleming
Albert Dokter
Marty Bonhof

Gerrit Kroes

Jan Karman
Dick Brummel