NK Tijdrijden Clubteams
Zaterdag 1 oktober Groningen

In Groningen namen in de A-categorie 82 ploegen deel aan het NK coor clubteams. Aan de start stonden bekende namen zoals Wilco Zuijderwijk, Gerben Löwik, Rik Reinerink, Bart Boom, Jos Pronk en Kai Reus. In dit elite gezelschap moest onze toerclub zich staande zien te houden. Ze werden uiteindelijk 78e totaal.
Winnaar onder de NTFU verenigingen werd de Valkenburgse Wielerclub met een tijd van 1 uur 8 minuten en 8 seconden, een gemiddelde van 41.386 kilometer. Houdt de Ketting Strak had dus slechts een achterstand van 2 minuten en 11 seconden.
Een heel mooi resultaat.

Het HDKS-team:
Gerrit Kroes
Rein Witteveen
Rudy van de Belt
Benny Bosch
Bas van der Zwan
Bennie Overbosch

78. Houdt de Ketting Strak - tijd: 01:10:19.070 - gem: 40.104km/u

Zaterdagochtend 10uur was het weer verzamelen bij de gelegenheidsploegleider van de dag. Vol goede moed en veel adrenaline zijn wij (Bennie Overbosch, Benny Bosch, Gerrit Kroes, Rein Witteveen, Bas van de Zwan, Rudy van de Belt en de ploegleiders Hans Bouwmeester en Jaap Fleming) vertrokken voor de lange reis naar Groningen. Daar aangekomen eerst maar eens koffie gedronken en ingeschreven. Hierna hebben we maar eens even rond gekeken hoe de concurrentie er dit jaar bij stond en het valt toch wel op dat het ieder jaar weer professioneler wordt (veel tijdritfietsen en dichte wielen). Maar goed, bij De Ketting lopen we ook niet achter! Nadat de heren zich verkleed hadden en warm gereden waren, zijn wij naar de start vertrokken om daar weer de rit van ons leven te rijden. Ondanks te weinig traningsvoorbereiding klikte het in het team goed met elkaar en werd er in de eerste 20km zeer goed samengewerkt. Helaas sloeg het noodlot toe voor Gerrit, want die kwam toch wel hard ten val waarna het vanaf toen iets anders ging dan de bedoeling was. Na een kort oponthoud, dit heeft toch wel 2minuten gekost voor de ploeg. zijn de mannen doorgereden. en hebben wij Gerrit in de auto geladen. Na een beetje heen en weer slingeren zijn wij in de laatste 6km de ploeg weer achterop gekomen en zijn we gefinisht in een tijd van 01:10:19.070. met een gemiddelde van ruim 40km/u. Dit is gezien de omstandigheden een prima prestatie waarmee we een 5e plek bij de NTFU verenigingen gehaald hebben. Gerrit hebben wij toen bij de dokter afgeleverd en na een grondige inspectie moest hij toch maar even naar het ziekenhuis in Zwolle waar zijn vrouw hem opwachtte. Gerrit in goede handen achterlatend, zijn wij naar de chinees afgereisd om daar onder het genot van een sportdrank en wat speciale voeding de dag nog maar eens te evalueren.

Uw reporter Jaap Fleming.