Ploegentijdrit
Zondag 27 juni Start 9:30 uur
Camping de Bosrand, Vaassen

Op deze vroege nog vochtige zondagmorgen kwamen toch een aantal teams richting Vaassen om nu eens niet man tegen man maar ploeg tegen ploeg te strijden voor de hoogste eer.
Dat de club aan het vergrijzen is en de leden wat vergeetachtiger worden bleek tijdens de inschrijving van de ploegen. Hadden we vorig jaar toch echt ploegen van 4 man, nu waren er al enkele ploegen die dachten met 5 man meer kans te hebben. Na een heftige discussie met de wedstrijdleiding en enkele dreigementen niet te zullen starten werd er besloten om dan maar alle ploegen met 5 personen te laten rijden. Van de mensen die op goed geluk kwamen vormden alsnog een ploeg of zoals Joost bij een andere ploeg ingezet, dat 1 man meer niet echt hielp bleek later in de uitslag.
Er werd gestart vanaf bungalowpark de Bosrand richting Niersen over de Elspeterweg en dan rechtsaf over de Elburgerweg en Oranjeweg naar Gortel. Hier weer rechtsaf via de Gortelseweg terug naar Vaassen, en deze ronde moest men drie maal afleggen in een zo snel mogelijke tijd. Er was ook een prijs voor de ploeg die de rondjes in de meest gelijkmatige tijd wist af te leggen. En dat dit een zware opgave is kon men later aan de gezichten aflezen, het water dat van de gezichten droop kwam écht niet alleen van het opspattend water uit de plassen die her en der nog op het parcours aanwezig waren. Ook kwam je af en toe een deelnemer tegen die het hoge tempo van zijn ploeg niet meer kon volgen, want rustig rijden voor de meest gelijkmatige ploeg past niet bij ons, als het even kan zo hard mogelijk.
En hard ging het, zelf had ik ook de grootste moeite om mijn snelle ploeggenoten bij te houden, met smoezen als, ziek geweest, een tijd niet gefietst en vakantie geweest werd geen rekening gehouden. Gefietst moest er worden en zo hard mogelijk als het kan, “dat moet straks in Dronten ook” maakte Michiel mij duidelijk.
“Helaas” was het na drie ronden, net toen ik een beetje warm begon te draaien, al weer voorbij en konden we gelukkig nog een tijdje uitfietsen om de spieren weer tot rust te laten komen en bij te tanken.
Dat bijtanken gebeurde na afloop ook op het terras van de Bosrand, waar we samen met de aanwezige toeschouwers en familieleden de uitslag te horen kregen en de prijzen werden uitgereikt aan de snelste en gelijkmatigste ploeg.
De prijzen in de vorm van een gereedschapbakje met wat inhoud werden beschikbaar gesteld door Wassink Gereedschappen te Vaassen.

Afstand 35,7 km.

1. Michiel Berends / Theo Brons / Willy Dokter / Joost v. Oosterhout / Sander Pannekoek 49.14 min. (16.12 16.33 16.29)
2. Willem van Essen / Gerrit Kroes / Rein Witteveen / Tim Witteveen 51.02 min. (16.43 17.17 17.02)
3. Martin v.d. Berg / Leon Dieker / Wil Dieker / Fred Kers / Jan Koorn 54.06 min. (17.40 18.17 18.09).
4. Jan Dokter / Wim Herms / Tinnus van Huffelen / Gerrit Schurink / Remon van Zuuk 54.34 min. (18.02 18.17 18.15).
5. Willie van Essen sr. / Willie van Essen jr. / Anja Gorkink / Henry Nijboer / Jan Vlijm 60.13 min. (19.51 20.06 20.16).

Meest gelijkmatige ploeg:
1e Ploeg 4 Jan Dokter
2e Ploeg 1 Michiel Berends
3e Ploeg 2 Willem van Essen
4e Ploeg 5 Willie van Essen sr.
5e Ploeg 3 Martin v.d. Berg