Paasrit Zondag 11 april
Start 9:30 uur Hoofdweg 35 Emst

Je hebt van die nachten, we hebben ze allemaal wel eens gehad. Je gaat om 00.00 uur naar bed en om 02.30 uur ben je nog naar het plafond aan het loeren. Kanonnen, wat had ik de pest in. Uiteindelijk ben ik toch nog in slaap gevallen. Om 09.30 uur werd ik weer wakker en wist op dat moment, dat er al mensen aan het fietsen waren. Nu hadden mijn vrouw en ik toch niet het voornemen om deel te nemen aan het rituele paasfietsen, omdat er toch geen Lamappers zouden starten en wij geen zin hadden om ons helemaal uit de naad te gaan stampen in gezelschap van de grote kanonnen, die onze club rijk is. Echter wat schertst mijn verbazing, stonden er toch een aantal mensen van ons niveau aan de finish. Nou ja, volgend jaar beter of misschien nog iets eerder.
We kwamen precies op tijd, de jeugd die HDKS rijk is, stond er net en in de verte kwam een hele rits aan, die allemaal zin hadden aan eieren. Want volgens mij zijn ze allemaal genuttigd en zo te horen met smaak. Het was weer heel gezellig, allemaal aspirant-jeugdleden die op de arm van mammie of pappie vol trots door de “Loarkit”werden geshowd. Of op de arm van Opa of Oma die natuurlijk ook aan de aanwezigen wilden laten zien, wat hun nageslacht had voortgebracht. Ik vind dat wel terecht, dat ze zo trots zijn. Ik ben trots op mijn club, dat ze mensen weten te motiveren om deel te nemen aan een traditie, die we in stand moeten houden.
Ze waren er allemaal, team Telekom, de smappers, een verdwaalde Lamapper en natuurlijk niet te vergeten de jeugd. Ook werd de jeugdkampioen 2003, Ronald van Amersfoort, gehuldigd in het bijzijn van zijn trotse vader, door een trotse voorzitter Wim Schakelaar. Al met al was het weer een geslaagd evenement, waar de organisatie blij mee kan zijn, om maar eens een ander woord te gebruiken. Er gingen al stemmen op, om uit te zien naar een grotere locatie. Hoe dan ook, ik zal proberen er ook weer te zijn.
Met vriendelijke groeten van het ei dat erbij hoort.

Jodocus DUBBELDOOIER