Sportsbalmcross 2003 Junioren

De 13e editie van deze wedstrijd werd zaterdag 13 december onder bijzonder slechte omstandigheden verreden, de gehele dag regen en nog een beetje vorst in de ondergrond had het parcours omgetoverd in een modderkolk. Na afloop waren de deelnemers dan ook alleen nog maar herkenbaar aan hun stem en zelfs dat was al moeilijk na een dergelijke zware inspanning.

Jeugd.
Om 13.00 uur vertrokken 15 jeugdrenners waaronder 2 meisjes voor hun strijd over 20 minuten + 1 ronde. Na een flitsende start was het Mike bouwmeester die de eerste ronde als eerste doorkwam gevolgd door Erwin Schoneville, Ronald van Amersfoort en Sven Heijbers. Met name op de technische gedeeltes van het parcours was goed te zien hoeveel tijdverschil er op een paar meter kan ontstaan. De ervaren durfals reden op volle snelheid een gat in over boomwortels, maakten een snelle draai aan de andere kant en denderden dan weer vol naar beneden waar ze precies in de bocht over een aantal boomwortels moesten draaien. Op die wortels moesten ze precies op het goede moment even inhouden anders was het slippen en vallen. Voor de minder ervaren durvers had de organisatie iemand staan om de omvallende deelnemers op te vangen.

De eerste vijf ronden ging de strijd nog redelijk gelijk op maar daarna begon Erwin Schoneville langzaam maar zeker zijn voorsprong uit te bouwen. Ronald van Amersfoort, Mike bouwmeester en Sven Heijbers waren goed aan elkaar gewaagd en bleven bij elkaar in de buurt. Opvallend was het sterke rijden van Hester Wagenaar  (jawel de jongste telg uit de ATB familie uit Epe) zij bleef netjes op een zesde plaats rondrijden.

Ondanks het slechte weer waren er toch nog een aantal trouwe wielerliefhebbers die de renners met aanmoedigingen steunden. Zij werden door Hotel Golden Tulip verast met warme chocomelk en cake, waardoor alle deelnemers en alle toeschouwers lekker op temperatuur kon blijven.

Het goede verloop was mogelijk dankzij de inzet van een 15 tal vrijwilligers van Houdt de ketting strak.


Uitslag Jeugd 20 minuten + 1 ronde

1e

Erwin Schoneville 25 minuut 57 seconden

2e

Ronald van Amersfoort 47 sec

3e

Mike Bouwmeester 1.15 min.

4e

Sven Heijbers 1.26 min.

5e

Sjoerd Bedem

1

6e

Hester Wagenaar

1

7e

Sjonnie Nikkels

1

8e

Rolf Dames

1

9e

Wouter Rorije

1

10e

Stan Tellegen

1

11e

Jorn van Assen

1

12e

Peter Gerritsen

1

13e

Heidi Schoneville

1
 

Uitgevallen

 

Cindy van Egteren

1