7e Henk Lubberding Classic
zondag 5 oktober s'Heerenberg

Henry Jacobs

Zondag 5 oktober 6.00 uur in de ochtend gaat de wekker. Wat een kl…. Tijd . Maar ja, wie fietsen wil moet wat over hebben voor zijn hobby. Snel omkleden want 7.00 uur heb ik afgesproken met Tiemen Steunenberg en mijn pappie Henk Jacobs. Deze personen, samen met Bennie Overbosch en Jaap Fleming zullen vandaag ingewijd worden in hun eerste Wieler Classic.
Rond 8.00 uur komen we aan bij de sporthal in s-Heerenberg. Snel ons rugnummer halen en de borg betalen voor de computerchip. Die computerchip dient voor de klassering en tijdregistratie. Tevens ontvangen wij nog een tas gevuld met wat proviand voor onderweg. Tiemen en Henk raken al aardig onder de indruk van alle drukte en de renners. Nadat we alle spullen in ontvangst hebben genomen spoeden we ons weer snel naar de auto waar we ons gaan omkleden. De tijd dringt want 9.00 uur gaat het spektakel beginnen. Daar aangekomen zien we ook Bennie en Jaap verschijnen die super gemotiveerd zijn. Ook zij zijn zeer onder de indruk bij het zien van al dat wielergeweld.
De voorspellingen van het weer voor die dag waren niet erg rooskleurig. Maar dat bleek achteraf reuze mee te vallen. Sterker nog, mooier kon het niet.
Om precies 9.00 uur klinkt het startschot en kunnen wij ons opmaken voor een mooie tocht richting Ulft, Etten, Doetinchem, Angerlo, Doesburg, Dieren, richting de Postbank, de Emmapyramide en de Zijpenberg. Vandaar verder via Arnhem waar het tempo wordt aangepast om de groep van ongeveer 450 man weer te hergroeperen. Dan verder richting Westervoort, Duiven, Zevenaar, Didam naar het Gelders Eiland, waar bij Lobith op de dijk de tocht wordt vrijgegeven voor de finale.
We zitten met z’n allen na wat duw- en trekwerk goed van voren als de auto van de groep weg rijdt. Nu is de wedstrijd dan echt begonnen. Bennie zit bij de eerste tien goed voorin met iets daar achter Jaap, Tiemen en ondergetekende. Henk laat de boel voor wat het is en gaat verder in zijn eigen tempo.Na het verlaten van de dijk kunnen we ons opmaken voor de beklimming van de Elterberg. Omdat we de wind in de rug hebben komen we met een hele grote groep aan bij de voet van de beklimming. Tijdens de beklimming valt groep in drie kleinere groepen uit elkaar. Bennie in de eerste , Jaap en ondergetekende in de tweede en Tiemen daar weer achter. We rijden weer richting Beek voor de volgende beklimming ’t Peeske en daarna naar ’s Heerenberg waar de eerste doorkomst plaats vindt. Nu volgt er nog een rondje van 14 km met de beklimming van de Paasberg in Zeddam. Hier komen de derde en tweede groep weer samen. Tiemen en ondergetekende moeten deze groep toch laten voor wat ze is en we rijden samen verder. Ikzelf kom dan toch die bekende man met de ….. tegen en moet Tiemen laten gaan. Het kaarsje is echt helemaal uit ik kom echt geen meter meer vooruit en moet nog eens drie groepen laten passeren. Nu nog een keer ’t Peeske over. Wat een ramp als je stuk zit, toch nog maar even door zetten. In ’s Heerenberg strompel ik over de streep. Tot mijn verbazing zie ik Henk al staan maar die verteld dat hij bij de eerste doorkomst is afgestapt om de finish te bekijken.

Bennie, Jaap en Tiemen staan iets verder en ik informeer naar hun uitslag.
Bennie 5, Jaap 39 en Tiemen 58 en ikzelf 114.
Bennie bevestigd hiermee zijn super vorm en kan dus nog steeds met de wedstrijd renners concurreren. Jaap is ook tevreden en Tiemen is ondanks zijn trainingsarbeid ook dik tevreden. Uit hun bevindingen blijkt al snel dat zij nu ook besmet zijn met het Luppie virus en er volgend jaar zeker weer bij zullen zijn. Na het omkleden hebben we nog wat nagepraat en zijn daarna moe maar voldaan naar huis gereden.

      Henk Lubberding Classic  Henk Lubberding Classic                                          
Henk Lubberding ClassicHenk Lubberding Classic

Henk Lubberding ClassicHenk Lubberding Classic

    Henk Lubberding ClassicHenk Lubberding ClassicHenk Lubberding ClassicHenk Lubberding Classic