Bart Kamphuisrit
Maandag 8 september

Ruud Sleper

Het leek niet zo’n fraaie avond te worden die maandag in september. Eind van de middag had het al geregend en toen ik naar het Emstergat (Kievietsveld voor de deftige mensen) reed was de lucht in het westen wel erg donker.

Eerst samen met Wil Dieker de route voor de ATB jeugd uitgezet en dan wachten op de dingen die zouden komen. Om kwart over zes stond de familie van Lennep al te trappelen van ongeduld met hun nieuwe “Rode Stieren” bij de slagbomen van de recreatieplas. Voor halfzeven hadden zich al tien personen gemeld en zij waren druk bezig met het bestuderen van de routebeschrijving. Er waren drie routes: de snelle (33.0 km/u), de normale (26.0 km/u en de rustige (21.4 km/u). Er moest richting Tongeren gereden worden en door eerder af te slaan werd er een kortere route met een lager gemiddelde genomen. Uiteindelijk leverde die 3 routes één winnende eindtijd op. Die tijd stond genoteerd op een driedubbel opgevouwen papiertje dat veilig opgeborgen in mijn rugzak zat. Er kwamen nog een paar rijders aangereden, maar de opkomst (mooiweerrijders?) viel dit jaar wat tegen. Cobi van Lennep mocht het spits afbijten en als haas dienen voor de mannen achter haar. Joop van Lennep, Wim Veldhuis, Willem Schakelaar en Willy van Essen sr. completeerden de eerste groep rijders. De fine fleur van onze vereniging was dus al snel op pad. Tinus van Huffelen vertrok als laatste na nog snel zijn teller afgegeven te hebben. De anderen hadden hun teller af laten plakken of gewoon thuis gelaten. Terwijl de stilte op het startterrein terugkeerde kwam er nog een renner aangepeddeld. Het was Philip van Petersen of was het Herman Jan van Amersfoort. Na een korte discussie over de juiste naam vertrok deze man alsnog. Uiteraard kansloos door de stress van de late start en het vluchtig doornemen van het routeblaadje. Ondertussen begon het even te regenen, maar dat hield gelukkig weer snel op. Theo Brons was als toeschouwer aanwezig. Hij had een paar smoesjes waarom hij zonder fiets was gekomen, maar we weten allemaal dat de voorbereiding op de ploegentijdrit voor clubteams op 27 september in Dronten zo professioneel wordt aangepakt dat deze rit waarschijnlijk niet in zijn schema paste. De tijd dat onze HDKS-toppers alle wedstrijden in een seizoen rijden is voorbij. Ook zij moeten gaan selecteren en prioriteiten stellen.

Wilde men vandaag winnen dan moest men na precies 47 minuten en 16 seconden terug zijn.

Cobi, als eerste vertrokken, kwam als eerste aan de finish in een tijd die net binnen het driekwart uur lag. Ook de andere deelnemers waren bijna allemaal te snel, maar het bleek goed fietsweer te zijn. Geen wind en toch een aangenaam temperatuurtje. Gerit Kroes en Hans Bouwmeester hadden het gevoel te snel te zijn want ze gingen nog even surplacen (en voor de niet-kenners onder ons: dat is wat anders dan zuur plassen). Willy van Essen had zijn wedstrijd weer goed ingedeeld en kwam dicht in de buurt van de juiste tijd. Hij was wel weer helemaal verkeerd gereden, maar dat doet er bij deze wedstrijd niet toe. Het is maar goed dat deze man voorzitter van de vereniging is en niet voorrijder, want dan was de club allang ter ziele gegaan. Nieuw lid Roy van Woensdregt deed het goed door gedeeld negende te worden met Gerrit Kroes, want het zijn er niet veel die een zelfde tijd als Gerrit kunnen rijden.

Uitslag

Pos

Naam Tijd

Verschil

1e

Hermen Jan van Petersen 47:29

+ 0:13

2e

Willy van Essen Sr 47:39

+ 0:22

3e

Ronald Koetsier 46:46

- 0:30

4e

Sander Pannekoek 46:13

- 1:03

5e

Roef van Beek 45:51

- 1:23

6e

Tinus van Huffelen 45:42

- 1:34

7e

Bart van der Haar 45:31

- 1:45

8e

Rein Witteveen 45:23

- 1:53

9e

Roy van Woensdrecht 45:22

- 1:54

Gerrit Kroes 45:22

- 1:54

11e

Hans Bouwmeester 45:01

- 2:15

12e

Cobi van Lennep 44:55

- 2:21

13e

Willem Schakelaar 49:48

+ 2:32

14e

Joop van Lennep 44:43

- 2:33

15e

Wim Veldhuis 44:24

- 2:52

Wil Dieker

Maandagavond. Zou het droog blijven, of zouden de weergoden ons niet zo goed gezind zijn? De deelname was een beetje teleurstellend. Slechts 3 A - en 5 B-crossers hadden zich aangemeld. Samen met Ruud Sleper het parcour uitgezet, waarna we het met z'n allen een keer voorgereden hadden.

Jeroen Hagen wilde een stukje afsnijden door het lange gras. Bij deze actie zag hij een sloot over het hoofd, waardoor hij er op de kop in reed. Dat was lachen, voor Jeroen zelf ook. De A jeugd moest 5 keer en de B jeugd 3 keer het parcours afleggen. De bedoeling was om iedere ronde qua tijd zo egaal mogelijk af te leggen. De fietscomputers en horloges moetsen worsen ingeleverd. Ronald van Amersfoort ging als een gek van start, terwijl Sven Heybers er een heel rustige cross van wilde maken. Marcel Slijkhuis en Mike Bouwmeester maakten het elkaar onderling moeilijk.

Uitslag A jeugd

Pos

Naam

Verschil

1e Willem van Essen

3 sec.

2e Tim Witteveen

4 sec.

3e

Wim Veldhuis

68 sec.

Uitslag B jeugd

Pos

Naam

Verschil

1e Ronald van Amersfoort

1 sec.

2e Marcel Slijkhuis

25 sec.

3e Mike Bouwmeester

27 sec.

4e Thijs Pannekoek

28 sec.

5e

Jeroen Hagen

50 sec.