Door Henk Boeve

Vanaf vier uur zaterdag middag konden de leden van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” onder het genot van een drankje en een hapje elkaar de hand drukken bij cafĂ© van de Schepop in Emst en een sportief en gezond wielerjaar toewensen. Namens het college van burgemeester en wethouders was wethouder Jan Berkhof aanwezig. Het seizoen 2011 werd tevens afgesloten met de uitreiking van een drietal prijzen.


Voorzitter Wim Schakelaar memoreerde het afgelopen clubjaar met diverse hoogtepunten en helaas ook weer enkele dieptepunten, zoals het overlijden van een tweetal leden en een echtgenote van een lid. Hoogtepunt in 2011 was absoluut de “Emster Veldtoertocht”. Maar liefst 1413 deelnemers wisten de weg te vinden naar Emst. Als bekroning voor de uitstekende organisatie en route kreeg de “Emster Veldtoertocht” het predicaat drie sterren, het hoogst behaalbare binnen de Nederlandse Toer Fiets Unie.
Een ander hoogtepunt was het bekend maken van de clubkampioen 2011.Komend jaar zal Sander Pannekoek uit Vaassen over de Veluwse wegen rond rijden in de kampioenstrui van “Houdt de Ketting Strak”. Gezien de uitstekende resultaten in 2011 was dit voor velen geen verrassing meer. Als tweede eindigde Eshwin Hamer, eveneens uit Vaassen en derde werd Theo Brons uit Apeldoorn.

Wat de andere twee prijzen betrof, de vrijwilligersprijs en de sportiviteitprijs, was het een stuk spannender. Wederom was dat door het bestuur zorgvuldig geheim gehouden. Aan het eind van de toespraak van voorzitter Schakelaar werden Henry Jacobs en Gert Tellegen, beiden uit Emst naar voren geroepen om, blij verrast, hun prijs in ontvangst te nemen. Jacobs kreeg de vrijwilligersprijs 2011 en Tellegen de sportiviteitprijs. Jacobs was als vrijwilliger bij veel activiteiten aanwezig. Zo was hij de “Paashaas” tijdens de Paasrit, zat hij in Veldtoertochtcommissie, volgde hij een trainerscursus en begeleide de jeugd het gehele jaar. Tellegen kreeg zijn prijs omdat hij altijd als deelnemer aanwezig was tijdens de onderlinge wedstrijden, wekelijkse trainingsavonden en andere activiteiten binnen de club.

Verder maakte voorzitter Schakelaar de activiteiten voor 2012 bekend. Hoogtepunt zal de Emster Veldtoertocht zijn, die gehouden gaat worden op zaterdag 20 oktober 2012 met als thuishaven sportpark ’t Hanendarp in Emst. Alle andere activiteiten zijn te zien op www.hdks.nl


meer foto's


html templates website templates