aantal
deelnemers:
60 km
45 km
30 km
onbekend
320
551
196
62
Totaal
1129

Onder ideale omstandigheden gingen om negen uur de eerste rijders van start in deze jubileumeditie van de Emster veldtoertocht. Rond half tien was het spitsuur in de kantine van de voetbalvereniging Emst waar de inschrijving was. Toen hadden controleurs op de route al het nodige werk gehad met het weer goed hangen van de pijlen. Nog nooit was er zoveel door "grapjassen" veranderd.
Precies 1129 deelnemers reden de tocht en bijna iedereen kon droog de finish halen. Pas na het middaguur begon het te miezeren om later over te gaan in regenbuien. Er waren gelukkig geen persoonlijke ongelukken, op een paar schaafplekken na. Alleen wat pechgevallen met de fiets.
KWF kankerbestrijding
Een groot gedeelte van de inschrijfgelden op deze dag gingen naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor de kankerbestrijding. Samen met een verloting, de giften en een kleine verkoop van de overgebleven prijzen leverde dat uiteindelijk €3350 op.Sander Pannekoek overhandigt de cheque aan Zwaantje van Essen
Klik hier voor foto's van Ruud
Klik hier voor foto's van Sander
Klik hier voor foto's van Henk
klik hier voor verslag Henk Boeve
Gevonden voorwerpen (info bij Hermen Jan 0578 840025) :
* zwarte, lange fietsbroek met zeemleer
* helm, handschoenen en bril zijn in de pechbus blijven liggen (van een deelnemer uit Staphorst).
De verloting op deelnemerskaart van de TWINNY LOAD werd gewonnen door Henry van de Weerd uit Kampen. Klik hier hoe dat in z'n werk ging.
TERUG