De jeugd van vroeger

Ronald van Amersfoort

Coen Bouwmeester

Mike Bouwmeester

Jasper Pannekoek
Mike Bouwmeester uit Apeldoorn crosst al een aantal jaren en staat momenteel tweede in de klasse MX1-Nationaal (tussenstand).
Coen Bouwmeester (zoon van HDKS-lid Jan en geen familie van Mike) rijdt dit jaar voor het eerst in de KNMV-cup (een racecategorie met (bijna) standaardmotoren). In zijn eerste wedstrijd werd hij knap vierde. (Coen's website)
RACESPORT.NL schreef in het wedstrijdverslag:
SuperCup 600 A:
In de SuperCup 600 A groep gaat Tjalling Elzinga gemakkelijk naar de pole positie. Antoine van de Riet, Marc van Gessel en Coen Bouwmeester maken de eerste rij vol. Tjalling heeft niet de snelle start waar hij op gehoopt heeft, maar hij ziet Coen Bouwmeester in de eerste ronden voor zich. Coen Bouwmeester haalt een week eerder zijn licentie en maakt een droomdebuut in de SuperCup 600.
Ronald van Amersfoort doet aan Enduro (te vergelijken met het ralleyrijden; op de openbare weg met speciale proeven in het veld). Begin maart werd hij Nederlands kampioen in zijn klasse (N1) in Holten.
Jasper Pannekoek mocht al een keer mee zijn vader, Rein Witteveen en Hans Bouwmeester op motorvakantie. Dit jaar debuteerde hij op Assen met een dagje circuitrijden en dat smaakt naar meer. Uiteraard was Sander aanwezig om foto's en een verslagje te maken.

We worden allemaal een dagje ouder en zeker bij onze club. De een wat meer dan de ander (hypothetisch gesproken natuurlijk). Maar de jeugd heeft de toekomst. Een aantal jaren geleden hadden we bij HDKS een leuke jeugdgroep die onder leiding van een aantal vrijwilligers 1 à 2 keer per week de bossen introkken. (opa Wil Dieker kan er nog smakelijke verhalen van vertellen). Ook waren er speciale jeugdwedstrijden. Maar met het ouder worden werd de animo wat minder. Sommigen bleven fietsen, zoals Willem van Essen en Tim Witteveen. En ook Jasper Pannekoek.
Opvallend was dat een viertal jongens in de motorsport terecht kwam en met behoorlijk succes.


Coen met nr. 119