de loze ronde
Onder nog droge omstandigheden vertrokken 21 renners voor 6 ronden in de DRUIVENRIT (sponsored by Schieven & Keizer). Na de loze ronde achter koersdirecteur Roef van Beek kon het echte werk beginnen. Enkele uitlooppogingen werden al weer snel teniet gedaan. Daarna waaiden aan de achterzijde van het peloton de eerste renners (M/V) er af. Ook begon het af en toe te druppelen. Het werd zelfs een beetje donker bij de finish. Met ingang van de laatste ronde had Wim Karman een kleine voorsprong. Maar een ronde later was het Dick Brummel die Martin van de Berg in de sprint aftroefde. Zij hadden een klein voorsprong op de rest van het peloton. Ondertussen was het gaan regenen, dus werd de prijsuitreiking snel gedaan en konden de coureurs met een of meer bakjes druiven weer snel naar huis. (Ruud Sleper)

Dick Brummel
Dick Brummel uit Vaassen is zondag de onverwachte winnaar geworden van de Schieven & Keizer 75 km pelotonsrit voor leden van Houdt de Ketting Strak uit Emst. Ook de tweede plaats kwam terecht bij een renner, die vooraf ook niet tot de favorieten behoorde, te weten Martin van de Berg, eveneens uit Vaassen. Als derde eindigde Henry Jacobs uit Emst, die de sprint van het peloton won.
Zondagmorgen onder prima omstandigheden stonden ruim 20 leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak, waarvan vier dames, aan de start voor deze pelotonsrit, beter bekend onder de deelnemers als druivenrit, van 75 km in de prachtige omgeving van Gortel en Niersen. De deelnemers moesten zes keer een parcours afleggen van 12 km. Vanaf het begin was Brummel zeer attent. Zo won hij de eerste tussensprint met Wim Herms als goede tweede en Henry Jacobs als derde. Bij de tweede tussensprint was Jacobs de snelste, gevolgd door Gijs Lokhorst uit Epe en Sander Pannekoek uit Vaassen. Tot halverwege de laatste ronde bleef het peloton bij elkaar. Toen vond Martin van de Berg het welletjes en probeerde op de Elspeterweg in Vaassen weg te komen. Hij kreeg alleen Dick Brummel mee in zijn wiel. De rest van het peloton kon niet volgen. Gezamenlijk bouwden ze een minimale voorsprong op van 15 seconden. Op het “vals” plat bij Niersen vond Brummel het welletjes en liet van de Berg zijn rug zien. Met een voorsprong van enkele seconden ging hij richting finish en werd Dick Brummel de onverwachte winnaar. Tweede plek was voor Martin van de Berg en Henry Jacobs won de sprint van het peloton. Beste dames was Anja Gorkink, gevolgd door Natascha Doornebos en Marleen Huis in ’t Veld. (Henk Boeve)
UITSLAG:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Dick Brummel - Vaassen
Martin van de Berg - Vaassen
Henry Jacobs - Emst
Bert Keizer - Vaassen
Rein Witteveen - Epe
Sander Pannekoek - Vaassen
Remon van Zuuk - Epe
Theo Brons - Apeldoorn
Gijs Lokhorst - Epe
Gerrit Schurink - Epe
Wim Herms - Epe
Wim Karman - Vaassen
Bas Huis in ’t Veld - Vaassen
Harrie Gorkink - Vaassen
Wim Schakelaar - Vaassen
Anja Gorkink - Vaassen
Natascha Doornebos - Emst
Marleen Huis in ’t Veld - Vssn
1.55.40
1.55.48
1.55.55
z.t.


2.05.01
2.05.01
2.10.55
1e premiesprint 2e premiesprint
1. Dick Brummel
2. Wim Herms
3. Henry Jacobs
1. Henry Jacobs
2. Gijs Lokhorst
3. Sander Pannekoek
Niet gefinishte deelnemers:
Jolanda Karman
Ruud Sleper
Pascal Veldhuis
TERUG