PAPA-50-RAZZIDe term paparazzo (meervoud: paparazzi) verwijst naar de gelijkluidende achternaam van de persfotograaf in de film La Dolce Vita van Federico Fellini. In deze film gedroeg Paparazzo zich erg opdringerig bij het maken van foto's van mensen op straat.
Fotografen van roddelbladen worden in navolging van deze figuur vaak met enige minachting paparazzi genoemd, omdat ze bij het fotograferen van beroemdheden niet terugschrikken voor schending van privacy. Foto's worden vaak letterlijk tot in de achtertuin of het huis gemaakt door de grote teleobjectieven die ze gebruiken. Roddelbladen worden hiervoor geregeld voor de rechter gedaagd en veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Vaak kunnen de bladen dat financieel opvangen doordat ze veel geld verdienen met de bladverkoop.
In positieve zin kan een paparazzo iets toevoegen wanneer de foto daadwerkelijk nieuwswaarde heeft. Beroemd is de eerste foto van (toen nog) prinses Beatrix met haar kennis Claus von Amsberg. In de meeste landen wordt paparazzi verweten geen beroepsethiek aan de dag te leggen. Volgens velen zijn ze juist op zoek naar die ene foto waar ze veel geld kunnen uit slaan. Vele Europese vorstenhuizen en mediafiguren worden dan ook (naar eigen zeggen) geteisterd door paparazzi.

binnenkort in de bioscopen


Klik op het toestel om te zien of Paparazzi je ooit geschoten heeft.
Klik op het toestel om te zien hoe Paparazzi zelf betrapt is.
Klik op het toestel om te zien hoe de avond voor de verjaardag verliep.